Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikk megjelentetés linkelhelyezéssel

Így újítsd fel a lapostetős házadat

laposteto-szigeteles-viz-ellen

A lapostetők esetében sokakban negatív jelentéstartalom él.  A gyenge hőszigetelés, a beázás veszélye állandóan ott lóg a régi építésű épületek esetében. Azonban a lapostetők szigetelő anyagai és technológiái rendkívül sokat fejlődtek az évek során, ezekkel ma már jó minőségű és tartós munka végezhető. Természetesen azoknak sem kell félnie, akik utólag szeretnék javítani lapostetőjük szigetelését. Az alábbiakban ugyanis sorra vesszük hogyan újítsuk fel a lapostetős házunkat, a lehető legjobb módon.

Lapostető szigetelés folyamata

A tetőszigetelés két egymástól eltérő területre bontható. Ezek a területek a magastető ill. a lapostető szigetelési területek. Sajnos a köztudatban ez a két terület nagyon gyakran összemosódik. A lapostető szigetelés többféle technikával történhet. A választott technológia sokszor attól függ, hogy már egy meglévő lapostető szigetelés megújítása, felújítása történik, (ebben az esetben utólagos lapostető szigetelés történik), vagy egy új ingatlan lapostető kialakítása kerül szigetelésre.

Utólagos lapostető szigetelésnél, mindenekelőtt fontos az érintett tetőszerkezet felmérése,  hiszen elképzelhető, hogy csak a felső rétegek cseréje is elegendő lehet, de akár teljes réteg csere is szükségessé válhat.

Már a felméréshez, de a kivitelezéshez is érdemes egy megbízható kivitelezőt választani, de a megfelelő építési anyagok beszerzése is épp oly fontos. A kínálat természetesen ma már e téren is széles, de mindeképp érdemes kiemelni az olyan megbízható mégis innovatív megoldásokat nyújtó gyártókat, mint például a RENOLIT Kft, ahol a lapostető szigetelés minden terén megtalálhatjuk számításunkat.

Lapostető szigetelés technikák

A lapostető utólagos javítása esetén joggal merülhet fel a kérdés, hogy mivel lehet szigetelni a lapostetőt víz ellen? Ez hagyományos lapostetők és zöldtetők esetében is egyaránt felmerülhet, de az alábbi technológiákkal biztosan találkozhatunk:

  • PVC lemezzel történő lapostető szigetelés
  • bitumenes lemezzel történő lapostető szigetelés

A fenti két opció egyenes és fordított rétegrendű tetőszigetelések esetében is alkalmazhatók. A födémre általában kerül egy réteg párazáró fólia vagy aluminium betétes bitumenes lemez. Ezután következik egy hőszigetelés, amelynek vastagsága általánosságban 10 cm. Ha szükséges lejtéskorrekció beépítése, akkor azt például EPS habbal korrigálható, hogy az előírt 1-5°-os tartományba kerüljön az adott tetőszerkezet. A tetőszigetelés következő lépése a vízszigetelés, ami lehet PVC ill. bitumenes lemez, majd erre kerül a végleges fénytől is védő tetőszigetelés

PVC lemezzel történő lapostető szigetelés

Amennyiben lapostető felújításra kerül sor, abban az esetben bevett szokás. hogy eredeti szigetelés marad párazáró rétegnek. Az eredeti rétegre kerülhet a hőszigetelő réteg, majd a vízszigetelő PVC lemezek fektetése mechanikusan rögzítve és meleg levegővel hegesztve az egyik záró folyamat.

Bitumenes lemezzel történő lapostető szigetelés

Fordított rétegrendű lapostető szigetelés esetén az első lépés a felület portalanítása és alapozása bitumenes alapozóval, henger segítségével. A lapostető szigetelés következő lépése két réteg bitumenes lemez szigetelés elhelyezése. (SBS vagy APP lemezzel) Erre kerül a zártcellás hőszigetelés, mely nem szívja magába a nedvességet.

Bármilyen ingatlanról is legyen szó (garázs, terasz, lakóingatlan), a tető és a tetőszigetelés állapota kulcsfontosságú. Egy rosszul kivitelezett szigetelés, kiszolgáltatottá tehet minket az időjárás viszontagságainak, ezernyi bosszúságot okozva a tulajdonosoknak, és a pénztárcáknak.

Összegezve:

Az utólagos lapostető szigetelés esetében tehát, bitumenes lemezzel és pvc lemezzel történő tetőszigetelés technológiát is alkalmazhatunk, attól függően, hogy melyiket is részesítjük előnyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://cikk.blog.hu/api/trackback/id/tr4216086010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikkek megjelentetése

Ajánló blog: szolgáltatások, termékek, webáruházakban megvásárolható árucikkek bemutatása azonnali linkelhelyezéssel. A releváns szöveges linkek erősítik a hivatkozott oldal Google-helyezéseit. Honlap optimalizálás tartalommarketing eszközökkel.

A legjobb Public relations oldalak

marketing szövegek elhelyezésére. Cikk és link elhelyezés azonnal. Termék csak tiszta forrásból. Online szolgáltatás: PR-cikkek megjelentetése. Készen kapott Public relations cikk és marketing szövegek publikálása. Honlap ajánló blog.

Kiemelt cikk: Teraszbeépítés Budapest - Télikert fűtése

süti beállítások módosítása