Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikk megjelentetés linkelhelyezéssel

Teraszok fűtése, javítása

terasz infra fűtés - telikert

Egy infrasugárzókkal fűtött beépített terasz télen is ideális nappaliszoba lehet. A korábbi kültéri környezet a mennyezet alá szerelt infrapanelek használatával kellemes intim beltérré varázsolható. Azonban, ahogy minden épített létesítmény, ez is karbantartásra szurul. 

Terasz fűtés, javítás

Idő múlásával minden megrongálódik és fel kell újítani. A kültéri járólapos felületek nem megfelelő burkolása sok problémát jelent a burkolást követő években. Sok a hibalehetőség és az idő múlásával egyre több elő is kerül.

 • burkolólap esetén lehet anyaghiba
 • lehet a fuga hibája
 • egyszerűen rossz az anyagválasztás
 • lehet kivitelezési hiba például a lapok lerakása nem megfelelő – a levegőben marad egy részük, mely terhelésre mozog
 • nem fagyálló a beton, megreped és porlik
 • vagy egyszerűen csak kikezdi az idő vasfoga
 • tönkremegy a hőszigetelés

Mindegy miből készült a felső burkolat, ha alá víz került – ezt nem mindig veszünk észre azonnal – lépni kell. Egy biztos, a víz dolgozik, főleg, ha folyamatos utánpótlása van, és több éven keresztül fagyás-olvadás folyamatán is átmegy a felület. Ha járólap a burkolat, és a víz alámegy – mivel a járólap alulról nem mázas, a vizet felveszi, és az is szétfagy. Tehát ha nem előbb, akkor utóbb, de biztosan kezdeni kell vele valamit

  Ha a burkolat vagy felső réteg kopog, alatta biztos van víz – lehet, hogy csak időszakosan, de jellemzőbb, hogy folyamatosan. Rosszabb esetekben a víz a födémbe is beszivárog, akár a szigetelések alá is, ahol a fagyás a födém beton paneljeit is tönkreteszi. Ilyenkor porózus, kötés nélküli szinte söpörhető betont fogunk találni a burkolat alatt, valószínűleg többméteres hosszanti repedéssel. Felfagyott betont mindenki látott már. Ez is olyan csak nem felületében, hanem akár 5 cm vastagságban. Ilyen esetben jellemző az üreges hang kopogtatás esetén, és kalapácsütésre szétmállik az egész.
  Ha csak részben rossz a felület, elég a hibás részek felszedése, bontása, amennyiben a ragasztó vagy egyéb alapréteg elég erősen lent van, azt is hagyhatjuk – anyagunk mindenhez hozzáköt. Akár a régi járólaphoz akár a lent lévő régi csemperagasztóhoz, vagy épp a födém betonjához – a lényeg hogy stabil legyen.
  Ha az időjárás segítségével sikerült kiszárítani a födémet, kezdhetjük az újraépítést. Rossz időben szárításra egy infrasugárzó is megfelel.
  A következő lépés a nagytakarítás. Fontos, hogy minden pormentes legyen, így el kell távolítani az elbontott anyagot, a maradék ragasztót.
  Célszerű gyorsan kötő anyaggal visszaépíteni, megfelelő szintre hozni a lebontott részeket, mikor lebetonoztuk, állni hagyjuk és már kész is az új teraszunk, ahol infrasugárzó fűtőpanelek felszerelésével tetőzet és beépítés nélkül is kellemes tartózkodási helyet alakíthatunk ki az esti kávézáshoz. Ha pedig beépítjük, és sötétsugárzó infrapanelekkel gondoskodunk a melegről, azzal kellemes nappali szobát alakíthatunk ki lakásunkban.

  A bejegyzés trackback címe:

  https://cikk.blog.hu/api/trackback/id/tr415976190

  Kommentek:

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

  Nincsenek hozzászólások.

  Árucikk, termék, szolgáltatás

  PR-cikkek megjelentetése

  Ajánló blog: szolgáltatások, termékek, webáruházakban megvásárolható árucikkek bemutatása azonnali linkelhelyezéssel. A szöveges linkek erősítik a hivatkozott oldal Google-helyezéseit. Honlap optimalizálás tartalommarketing eszközökkel.

  A legjobb Public relations oldalak

  marketing szövegek elhelyezésére. Cikk és link elhelyezés azonnal. Termék csak tiszta forrásból. Online szolgáltatás: PR-cikkek megjelentetése. Készen kapott Public relations cikk és marketing szövegek publikálása. Honlap ajánló blog

  süti beállítások módosítása