Árucikk, termék, szolgáltatás

Életmód, háztartás, otthon, eszközök. PR-cikk és link elhelyezés

Használt laptop 100-120 ezer Ft-ért

hasznalt-laptop-100-120-eft.jpgOlcsón, féláron

Amennyiben használt laptopot szeretnél venni 100-120 ezer Ft-ért, akkor érdemes olyan üzleti kategóriás gépeket keresned, amelyek strapabíróak, megbízhatóak és jó teljesítményűek. Ilyenek például az Asus, Lenovo, Dell, HP vagy Fujitsu márkák néhány éves modelljei.

Ezeket a laptopokat általában nagyvállalatok használják, és néhány év után - biztonsági vagy más okokból - lecserélik őket, de még mindig kiválóan működnek. Nagy anyagi vonzatú céges feladatok ellátására esetleg  valóban kockázatos használni őket, de például otthoni munkára, filmnézésre, böngészésre és levelezésre vagy szövegszerkesztésre tökéletesen alkalmasak.

Áruk gyakran csak fele annyi, mint a vadiúj hardvereké. 100-120 ezer Ft között akár prémium minőségű üzleti laptopra is szert tehetsz.

Ezek a notebookok felújításon estek át

Szervizek és webáruházak értékesítés ellőtt a felvásárolt használt laptopokat szakemberekkel felújíttatják, tesztelik és az üzlet garanciát is vállalnak rájuk. Biztosra veheted, hogy az árucikk a minősítésének és árkategóriájának megfelelő legjobb paraméterekkel rendelkezik:

Processzor: igyekezz olyan laptopot találni, amely legalább egy Intel Core i5 vagy AMD Ryzen 5 processzort tartalmaz. Ezek a középkategóriás processzorok megfelelő teljesítményt nyújtanak a mindennapi feladatokhoz.

Memória (RAM): Vásárolj olyan gépet, amely legalább 8 GB RAM-mal rendelkezik, mivel ez elegendő a sima működéshez és az otthoni vagy munkahelyi multitaskinghoz.

Az adattárolásra is figyelj oda. Ideális esetben olyan notebookot vehetsz, mely legalább 256 GB-os SSD-t vagy 500 GB-os merevlemezt tartalmaz. Az SSD gyorsabb adatelérést és rendszerindulást biztosít, míg a merevlemez nagyobb tárolási kapacitást kínál. Mérlegeld igényeidet

A kijelző mérete és felbontása a szemkényelemre és a munkavégzésre is hatással van. Ha fontos számodra a nagyobb munkaterület, akkor célszerű választani egy 15,6 hüvelykes vagy nagyobb méretű kijelzővel rendelkező noteszgépet. A Full HD (1920x1080) felbontás megfelelő képminőséget biztosít.

Akkumulátor élettartama: amennyiben mobil használatra is számítasz, érdemes olyan készüléket választani, amelynek az akkumulátora jó állapotban van, és legalább 4-6, vagy inkább 6-8 órás üzemidőt tud biztosítani.

Ha a szervizi tesztelés során ezek a paraméterek nem is voltak adottak, a fejújítás során elvégezték a szükséges alkatrészcseréket, bővítéseket. Nézz szét például ennek a webáruháznak a kínálatában:

Miért nem célszerű mindig a legújabb laptopmodelleket és okostelefonokat megvásárolni?

laptop-szerviz-bp.jpgRendszerint az újabb modellek magasabb áron kerülnek forgalomba. Az újdonságért gyakran felárat kell fizetni, míg az előző generációhoz képest csak minimális vagy elhanyagolható mértékű fejlesztés történt.

Tény, hogy az újabb modellek általában jobb teljesítményt és újabb funkciókat kínálnak, de sok esetben ezek a különbségek nem jelentős a mindennapi felhasználás szempontjából. Az előző generációs vagy korábbi modellek is képesek kielégíteni a legtöbb felhasználó igényeit.

Újdonságoknál  gyakran tapasztalhatók bizonyos gyártási hibák vagy szoftveres problémák, amelyek csak később kerülnek kijavításra vagy frissítésre. Az előző generációs modellek hosszabb ideje már bebizonyították megbízhatóságukat és stabilitásukat.

Fennál a szoftverkompatibilitás kérdése. De legtöbbször az előző generációs vagy korábbi modellek továbbra is támogatást élveznek a szoftverek és frissítések terén, így nem szorulsz gyorsan az eszköz cseréjére.

Dübörög a termelőipar, a gyártás nagy mértékben igénybe veszi a természeti erőforrásokat és az energiát, és hozzájárul az elektronikai hulladék növekedéséhez. Ha meglévő, még használható eszközöket vásárolunk, hozzájárulunk a fenntarthatósághoz és csökkentjük a környezeti terhelést.

Ez persze nem azt jelenti, hogy soha nem kell újabb modelleket vásárolni. Vannak olyan esetek, amikor a legújabb technológia és funkciók előnyösek lehetnek, például speciális igények vagy szakmai felhasználás esetén. De az átlagos felhasználóknak gyakran érdemes meggondolnia, hogy vásároljon-e azonnal új hardvereszközt, Fontos tehát átgondolni a saját igényeinket és prioritásainkat, valamint mérlegelni a költségeket és a teljesítmény/kompatibilitás előnyeit.

Az előző generációs vagy használt eszközök is kínálhatnak megfelelő funkcionalitást és jó felhasználói élményt, miközben jelentős megtakarítást és fenntarthatóságot eredményezhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://cikk.blog.hu/api/trackback/id/tr8518145620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikkek megjelentetése

Ajánló blog: szolgáltatások, termékek, webáruházakban megvásárolható árucikkek bemutatása azonnali linkelhelyezéssel. A releváns szöveges linkek erősítik a hivatkozott oldal Google-helyezéseit. Honlap optimalizálás tartalommarketing eszközökkel.

A legjobb Public relations oldalak

marketing szövegek elhelyezésére. Cikk és link elhelyezés azonnal. Termék csak tiszta forrásból. Online szolgáltatás: PR-cikkek megjelentetése. Készen kapott Public relations cikk és marketing szövegek publikálása. Honlap ajánló blog.

Kiemelt cikk: Teraszbeépítés Budapest - Télikert fűtése

Innováció: Teraszbeépítés fűtött műanyag télikertnek

Notebook szerviz: Dell laptop akku vásárlás

süti beállítások módosítása