Árucikk, termék, szolgáltatás

Életmód, háztartás, otthon, eszközök. PR-cikk és link elhelyezés

3 tipp elektromos robogó vásárlásához
Az alábbiakban összegyűjtöttünk 3 tippet elektromos robogó vásárláshoz, hogy megtalálhassunk az ideális közlekedési eszközünket városi közlekedéshez.

elektromos-robogo.jpg

Az elektromos robogók roppant hasznos járművek lehetnek, főképp városi közlekedés során, hiszen hatékonyan és könnyedén haladhatunk vele kívánt célállomásunkra. Emellett persze nem elhanyagolható a környezetbarát meghajtás és olcsó üzemeltethetőség sem. Vásárláskor azonban érdemes odafigyelni pár dologra. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 3 tippet elektromos robogó vásárláshoz.

1, Válasszunk megfelelő járműkategóriából!

A megfelelő elektromos robogó kiválasztáshoz mindenekelőtt az szükséges, hogy a kiszemelt jármű a megfelelő járműkategóriába tartozzon. Ez az elektromos robogók esetében lehet az úgynevezett L1e, vagy L2e járműkategória.

A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletben a két- és háromkerekű segédmotoros kerékpárokat két alcsoportba sorolja, azaz:

  • kétkerekű járművekre (L1e kategória), és
  • háromkerekű járművekre (L2e kategória).

Kétkerekű típus (L1e)

A legtöbb kétkerekű elektromos robogó ebben a járműkategóriába sorolható. Az L1e esetében az alábbi törvényi szabályok vonatkoznak:

  • belsőégésű motor esetén a hengerűrtartalma legfeljebb 50 cm3,
  • elektromos motor esetén a legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 4 kW.

Háromkerekű típus (L2e)

Az L2e járműkategóriába a háromkerekes segédmotoros járművek sorolhatók:

  • a motor szikragyújtású és a hengerűrtartalma legfeljebb 50 cm3,
  • belsőégésű motor esetén a legnagyobb hasznos teljesítménye legfeljebb 4 kW,
  • elektromos motor esetén a legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 4 kW.

Összességében tehát legyen szó két, vagy háromkerekű elektromos robogóról, azok teljesítménye 300 és 4000W között kell lennie és ami még roppant fontos, hogy a tervezett legnagyobb sebességük nem haladja meg a 45 km/h -át.

2, Figyeljünk az akkumulátorra!

A minőségi villanymotoros robogók esetében a megfelelő motor megléte igen fontos tényező. Ez ugyanis nem csak a használhatóságot, hanem akár az élettartamot is befolyásolhatja az adott jármű esetében.

Példaként egy megbízható Z-tech elektromos robogós webáruháznál a villanymotor; általában 800 - 2500W teljesítményű 3 fázisú 48V, 60V vagy 72V-os villanymotorral kaphatók. Ezek mindegyike tökéletesen alkalmas lehet városi közlekedésre.

3, Érdeklődjünk az akkumulátor típusáról is!

A megfelelő típusú, megbízható akkumulátor szintén a hosszú élettartamhoz járulhat hozzá. Az elektromos robogókat eleinte zárt ólomsavas, mostanában pedig inkább Li-ion (lítium) akkuval gyártják, de megjelent a piacon a grafén akkumulátor is.

Az elektromos robogók leggyakrabban 20 Ah-ás akkuval vannak ellátva melynek a hatótávolsága egy feltöltéssel 50-60 km. Ezt a távolságot 65 kg súlyú ember, megállás nélküli vezetéssel, 25 C kinti hőmérsékleten, szélcsendes időben, egyenes úton tudja elérni. Amennyiben ezek a feltételek módosulnak, úgy módosul a hatótávolság is. Az akkumulátor minősége nagyban befolyásolja a hatótávolságot és az élettartamot is, ezért mindenképp komoly odafigyelést igényel a téren egy elektromos robogó vásárlása.

Összegezve

Az ideális elektromos robogó megtalálása tehát nem egyszerű, de egy kis odafigyeléssel egy tartós, megfelelő teljesítményű, városi közlekedésre hosszútávon alkalmas megoldást találhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://cikk.blog.hu/api/trackback/id/tr6516575902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikkek megjelentetése

Ajánló blog: szolgáltatások, termékek, webáruházakban megvásárolható árucikkek bemutatása azonnali linkelhelyezéssel. A releváns szöveges linkek erősítik a hivatkozott oldal Google-helyezéseit. Honlap optimalizálás tartalommarketing eszközökkel.

A legjobb Public relations oldalak

marketing szövegek elhelyezésére. Cikk és link elhelyezés azonnal. Termék csak tiszta forrásból. Online szolgáltatás: PR-cikkek megjelentetése. Készen kapott Public relations cikk és marketing szövegek publikálása. Honlap ajánló blog.

Kiemelt cikk: Teraszbeépítés Budapest - Télikert fűtése

Innováció: Teraszbeépítés fűtött műanyag télikertnek

Notebook szerviz: Dell laptop akku vásárlás

süti beállítások módosítása