Árucikk, termék, szolgáltatás

Életmód, háztartás, otthon, eszközök. PR-cikk és link elhelyezés

Télikertépítés: Csatornázás és vízvezetékek

télikert építés - vízszűrő betét

Funkciójától függően a télikert építése során más-más tényezőkre kell figyelni. Leggyakrabban növényház létesül, de Budapest kertvárosában a terasz beépítés célja inkább a lakótér növelése, amivel az ingatlan értéke is emelkedik. Profi építővállalatok gondoskodnak a tervezésről, az üvegbetétes műanyagelemek gyártásáról, a kivitelezésről. 

Minden esetben fontos a vízelvezetés kérdésének megoldása, illetve igény adódhat arra is, hogy a létesítményben folyóvíz álljon a felhasználók rendelkezésére (például zuhanyzó egy edzőteremnek kialakított zárt teraszon. Az sem ritka, hogy a terasztető alá medence kerül. Ilyenkor nemcsak be- és kivezető csőrendszert kell építeni, hanem szűrőberendezés telepítése is szükséges. Üvegházi növények esetében pedig az öntözővíz-ellátás érdemel figyelmet.

Télikert csatorna építés
Terasz tető alatt télikert - és egy ötletes esővíz csatorna

Cikkünk témája:

Hidegvíz-, melegvíz-ellátás a beépített teraszon

Plusz költséget jelent, de elkerülhetetlen, hogy a télikertépítés valamennyi ütemében sor kerülhet gépészeti szerelésekre. Épp ezért már a tervezés első szakaszában figyelembe kell vennünk a speciális építészeti adottságokat és megrendelői igényeket.

Már elkészült terasz beépítésénél valamivel nehezebb dolgunk van, hiszen a már meglévő épületrészekbe kell esetleg csöveket vezetnünk, de az újonnan gyártott télikert esetében kompromisszumok nélkül tervezhetjük a csöveket és vezetékeket.

A teraszbeépítésnél szükségessé válhat az aljzatbeton feltörése, amely megemeli az építési költségeket. Az alapfalak áttörése a télikertépítésnél szintén egy komolyabb munka, melyhez minden esetben szakemberek segítségét kell kérni.

Hidegvíz-ellátás - folyóvíz bevezetése

Ha növényekkel is szeretnénk foglalkozni a télikertben vagy a teraszon, mindenképpen szükségünk lesz egy olyan sarokra, ahova folyóvizet vezetünk be. A vízműtől max. 120 cm átmérőjű csövek szállítják a vizet a felhasználási területre. Minden telek felé saját bekötővezeték ágazik le, amely a közműbekötő helyiségig vezet. A vízmű a fogyasztásmérőt közvetlenül az épületbe vagy a telekre való belépés helye után építik be. A télikertépítés során a második főcsap után visszaáramlás-gátló visszacsapó-szelep beépítése szükséges. A teraszbeépítés vízvezeték-hálózatának legmagasabb pontján levő szellőzőcsővel együtt ez akadályozza meg, hogy depresszió esetén szennyvíz jusson a vízvezeték-rendszerbe.

Számítsunk arra, hogy a télikertépítéssel vagy teraszbeépítéssel járó munkálatok során érdemes lehet a vízvezetékrendszer átépítésekor a vízelőkészítő berendezések beszerelését is megfontolni. Vízelőkészítés alatt a szűrést, lágyítást és a különböző anyagok adagolását értjük. A víz mechanikus szűrését végző védőszűrő után a télikert vízhálózata lágy- és keményvíz-vezetékekre válik ketté. A vízelőkészítő berendezéseket engedélyeztetni kell. Háztartási vízlágyító berendezésekre ott van szükség, ahol a víz összes keménysége meghaladja az 5,35 mval/dm2 értéket.

Miért van a télikertben szükség meleg vízre?

Télikert víz csatorna szerelés
Elegáns vizesblokk a télikertben. Mosogató

Aszerint, hogy a télikertben és az épület többi részében egyedi készülékek vagy központi berendezés termeli a meleg vizet, beszélünk egyedi vagy központi melegvíz-ellátásról.

Az egyedi melegvíz-termelő berendezések nyomásállók vagy nyomás nélküliek. A nyomásálló készülékek közvetlenül ráköthetők a télikert vízvezeték-hálózatára. A nyomás nélküli készülékekben a tartályban levő víz összeköttetésben áll a külső levegővel.

Az átfolyó rendszerű gáz vízmelegítőben a hideg víz a tűzteret körülölelő csőkígyóban előmelegszik, majd a lamellablokkban felfűtődik.

A kellemes és jól funkcionáló télikerthez, pihenőszobához hozzátartozik a vízellátás, ezért ne habozzunk elvégezni a csatornázási munkálatokat.

  • Télikerttel és télikertépítéssel kapcsolatos  szakirodalmat is találsz itt:

Télikertépítés: Csatornázás és vízvezetékek, hogy egész évben kényelmesen tudjunk foglalkozni növényeinkkel. A télikertépítés tervezési fázisában, még a gyártás megkezdése előtt, amikor van rá lehetőségünk, érdemes a terasz csatornarendszerének megtervezését elvégezni, hogy a későbbiek során ne érjenek minket meglepetések.

Ha medence létesítésére is sor kerül, betétes vízszűrőkről is gondoskodnunk kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://cikk.blog.hu/api/trackback/id/tr3415976268

Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikkek megjelentetése

Ajánló blog: szolgáltatások, termékek, webáruházakban megvásárolható árucikkek bemutatása azonnali linkelhelyezéssel. A releváns szöveges linkek erősítik a hivatkozott oldal Google-helyezéseit. Honlap optimalizálás tartalommarketing eszközökkel.

A legjobb Public relations oldalak

marketing szövegek elhelyezésére. Cikk és link elhelyezés azonnal. Termék csak tiszta forrásból. Online szolgáltatás: PR-cikkek megjelentetése. Készen kapott Public relations cikk és marketing szövegek publikálása. Honlap ajánló blog.

Kiemelt cikk: Teraszbeépítés Budapest - Télikert fűtése

Innováció: Teraszbeépítés fűtött műanyag télikertnek

Notebook szerviz: Dell laptop akku vásárlás

süti beállítások módosítása