Árucikk, termék, szolgáltatás

Életmód, háztartás, otthon, eszközök. PR-cikk és link elhelyezés

Gépek, amikre egy jó cukrászatban szükség van
Amennyiben szeretnénk egy jól működő cukrászatot üzemeltetni, akkor az alábbiakban összegyűjtöttük a gépeket, amikre egy jó cukrászatban szükség van.

cukraszat.jpg

A cukrászatok berkein belül számos szemet gyönyörködtető és ínycsiklandózó remekmű készülhet. Ahhoz azonban, hogy ez napról napra megvalósulhasson mindenképp szükséges, hogy a megfelelő eszközpark rendelkezésre álljon.  Éppen ezért, hogy jobban megismerhessük a cukrászatok munkáját, összegyűjtöttük azokat a konyhai gépeket, amikre egy jó cukrászatban szükség van, a minőség eléréséhez.

Cukrászat szükséges konyhai berendezései

A megfelelő bútorzaton túl egy minőséget képviselő cukrászda számára még számos különböző típusú konyhai berendezésre van szüksége. Ezeket három főbb típusba sorolhatjuk, név szerint a:

  • hőközlő berendezések
  • hőelvonó berendezések
  • cukrászati gépek

A cukrászüzem hőközlő berendezései

A cukrászüzem hőközlő berendezési azok az eszközök, melyekkel hőt állítatunk elő, vagyis ilyenek többek között a sütő, főző és melegítő berendezések is

Ipari tűzhely

A cukrászatokban általában nem az otthon megszokott tűzhelyeket használják, hanem csak a főzőlap részét szerelik be a munkapultba. Hogy egy cukrászatban gáz vagy a villanytűzhely beszerelése mellett döntenek, főleg a konyha adottságától függ.

Sütőberendezések

Minden cukrászüzemben szinte a legfontosabb gép a sütő. A sütőben nyerik el végleges formájukat az sütemények, de a kikészített süteményekhez szükséges félkésztermékek többsége is sütéssel készül. A sütőtérben a levegő melegszik fel, az adja a hőt a terméknek, ezért közvetett hőközlésről beszélünk. Megkülönböztetünk gáz, elektromos, kombinált sütőket. Mindkét típusból létezik hőlégkeveréses verzió, melyekben egy vagy két ventilátor forgatja a meleg levegőt. Ez a megoldás azért nagyon jó, mert a sütő minden pontján azonos a hőmérséklet, egyformán sülnek meg a termékek, így nincs szükség a sütőlemezek forgatásra.

Csokoládémelegítők és temperálók

Csokoládé olvasztására és melegen tartására használatos berendezés. A csokoládétemperálók a csokoládémelegítőknél sokkal professzionálisabb gépek. A temperáló gép különböző programokkal van ellátva, melyek a különböző csokoládé fajtáknak megfelelő temperálási hőmérsékleteket biztosítják. A gép alkalmas melegítésre és visszahűtésre, miközben egy lapát folyamatosan mozgatja a csokoládé masszát. A temperálás végén a felhasználási hőmérsékleten képes tárolni a csokoládét.

A cukrászüzem hőelvonó berendezései

A cukrászati készítmények többségét hűtve kell tárolni, hogy minőségromlás nélkül lehessen őket forgalomba hozni. Amikor egy helyiségnek (kamra, szoba, poszt) vagy tárgynak (szekrény, láda, pult, stb.), levegőjét a szobahőmérséklethez képest csökkentjük, azt hűtésnek nevezzük. A hőelvonás mértékétől függően megkülönböztetünk:

  • Hűtést - Temperált hőmérsékletű  (14-18 ⁰C között) - Normál hűtési tartományt (4-8 ⁰C között)
  • Fagyasztást - mélyhűtést (-16 és -22 ⁰C között) - gyorsfagyasztást (-33 és -40 ⁰ között)

Ipari hűtőszekrények

Kívülről rozsdamentes vagy műanyag borítású, teljes vagy osztott ajtóval rendelkező kifejezetten ipari méretű hűtőegységeket használnak minden nagyobb cukrászdában is. Általában 200 és 1000 liter közötti méretekben használják a cukrászüzemek. Beosztásaik polcozott vagy csak egyszerűen sínekkel ellátott lehet.

Hűtött munkaasztalok

Rozsdamentes acél burkolatú, fiókos vagy ajtós hűtőegységgel felszerelt munkaasztal. A munkalap alatti részbe van építve hűtőegység. A hűtött munkaasztalok hőtartománya +2 és +8 ⁰C között állítható. Ezeken a berendezéseken könnyebben elkészíthetők a hűtést igénylő sütemények és desszertek is.

Cukrászati gépek

A cukrászüzemben sokféle gép lehet segítségünkre, melyek használatával helyettesíteni tudjuk az emberi munkaerőt.

Ipari dagasztógépek

A kifejezetten vendéglátóipari dagasztógépekként árult berendezések nagy előnye, hogy jelentős mennyiségű tésztaanyagot vagyunk képesek előállítani, ráadásul ehhez nem szükséges külön munkaerőt elkülönítenünk. A hozzávalók adagolásával és a gép beüzemelésével minőségi egynemű tésztaanyag készíthető.

Darálók

Különböző cserélhető tárcsákkal, késekkel ellátott gépek, mely alapanyagok finom vagy durvább őrlésére, reszelésére szolgálnak. Átlagos vendéglátóegységekben a daráló gépeket, a magasabb nedvességtartalmú anyagok pépesítésére használják fel. Cukrásztatokban például a cukrozott narancshéj, a tepertő, pépesítésére szolgál.

Ipari konyhagép

A multifunkciós konyhagép, olyan berendezés, amely alkalmas a darálás, reszelés, passzírozás, aprítás, turmixolás és a szeletelés műveleteire is egyaránt, amennyiben ehhez adottak a szükséges kiegészítő tartozékok.

Fondángép

A nevéből is könnyű rájönni, hogy ezt a gépet a fondán (főtt cukorkészítmény) készítéséhez használják a cukrászatokban, aminek használata során egyszerre hűtik és forgatják a beleengedett cukrot. Szerencsére ma már ipari előállításban kapható termékek is nagyon jó minőségűek és megfizethető áron jutnak el a felhasználókig.

Összegezve

Egy valóban sikeres cukrászatban tehát számos berendezésre szükség van, amik között sütő, hűtő és előkészítő berendezések egyaránt megtalálhatók. Természetesen ezek között alap darabok is megtalálhatók, amik nélkül egy cukrászat működésképtelen lenne.

____________________________________

aru-cikk.jpg

éttermek - vendégposzt megjelentetése

A bejegyzés trackback címe:

https://cikk.blog.hu/api/trackback/id/tr616279618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Árucikk, termék, szolgáltatás

PR-cikkek megjelentetése

Ajánló blog: szolgáltatások, termékek, webáruházakban megvásárolható árucikkek bemutatása azonnali linkelhelyezéssel. A releváns szöveges linkek erősítik a hivatkozott oldal Google-helyezéseit. Honlap optimalizálás tartalommarketing eszközökkel.

A legjobb Public relations oldalak

marketing szövegek elhelyezésére. Cikk és link elhelyezés azonnal. Termék csak tiszta forrásból. Online szolgáltatás: PR-cikkek megjelentetése. Készen kapott Public relations cikk és marketing szövegek publikálása. Honlap ajánló blog.

Kiemelt cikk: Teraszbeépítés Budapest - Télikert fűtése

Innováció: Teraszbeépítés fűtött műanyag télikertnek

Notebook szerviz: Dell laptop akku vásárlás

süti beállítások módosítása